VK Plaagdier ongediertebestrijding kan zijn een specialist in rattenbestrijding, muizenbestrijding, wespenbestrijding, mierenbestrijding, kakkerlakkenbestrijding, houtwormbestrijding en weet het overige kruipende en vliegende ongedierte.
Ongediertebestrijding – Door een bestrijdingstechnicus in te schakelen, kiest u meteen voor een juiste en veilige bestrijding van plaagdieren. Onze specialistische deskundigheid stellen wij al sinds 2001 geheel tot uw beschikking om alle ongedierte plagen adequaat en snel te bestrijden, denk hierbij aan ratten, muizen, vlooien, wespen, kakkerlakken, houtworm of boktor waar schade of overlast door wordt bezorgt in de leef omgeving.
Als facility manager wil je er niet aan denken dat het gebouw waar je verantwoordelijk voor bent wordt belaagd door ongedierte. Toch is het bijna onmogelijk om alle beestjes buiten de deur te houden. Ongedierte bestrijden is één ding, maar voorkomen dat een weg naar binnen vinden is misschien nog wel belangrijker. Afhankelijk van het soort beestje dat het gebouw is binnengedrongen is de combinatie van bestrijden en tegenhouden altijd de aangewezen methode.
Muizen en ratten
Als je weet dat een muizenpaar in een jaar voor enkele duizenden nakomelingen kan zorgen, dan begrijp je het belang van een goede aanpak. Muizen zijn klein, vlug en wendbaar en vinden hun weg eenvoudig door de kleinste openingen. Muizen en ratten vind je vaak in een spouwmuur, onder de vloer of tussen plafonddelen. Muizenkeutels zijn het meestal het eerste bewijs. Zie je echter geen muizenkeutels maar ruik je wel de kenmerkende urinegeur, dan https://www.google.nl/ mag je er vanuit gaan dat ze dicht in de buurt zijn.
kruipende insecten bijvoorbeeld kevers en pissebedden;
vliegende insecten zoals fruitvliegen en meelmotten;
bijtende insecten bijvoorbeeld mijten en vlooien;
houtwormen en zwammen zoals boktoren en huiszwammen.
De ongediertebestrijding met Anticimex zal verder dan insecten. Tevens betreffende vollere dieren begrijpen we wel raad:
Word je met lichte kleding minder vaak door muggen gestoken?
Het dragen van lichte kleuren zorgt ervoor dat jeminder vaak wordt gestoken door een mug.
Oordeel: waar
Waarom zit dit?
Bart Knols, specialist op het gebied aangaande muggen en tropische infectieziekten, vertelt dat het dragen met lichte kleren mag opweg helpen tegen muggen. Er zijn overeenkomstig hem drie oorzaken waarom de mogelijkheid dat je is gestoken wat minder is indien jouw lichte kleren draagt.
De eerste reden is dat muggen liever op een donker oppervlak landen, zoals donkere kleding. “Muggen kiezen hier eerder voor, omdat ze zo zelf minder opvallen. Een vogel die een mug zou willen eten ziet hem slechter op een donker oppervlak dan op een licht oppervlak.”
Daarnaast komen muggen volgens Knols op warmte af, wat een andere reden is waarom je beter lichte kleding dan donkere kan dragen. Donkere kleding neemt meer warmte op en straalt hierdoor ook meer warmte uit. “Muggen zijn op zoek naar warmte, omdat hun slachtoffers, zoals de mens, ook warmte uitstralen. Het is zelfs voorgekomen dat een zwarte doek die in de zon werd gelegd muggen aantrok. De muggen gingen het doek steken, omdat ze dachten dat het een prooi was.”
Knols wil daar nog wel aan toevoegen dat lichte kleren dragen absoluut niet voldoende is wanneer je naar een gebied gaat waar muggen ziektes overbrengen. “Andere bescherming tegen muggen, zoals DEET, is nog steeds noodzakelijk.”
Ga je op een warme dag ’s avonds behalve uithangen, dan mag dit dragen aangaande lichte kleurcombinaties inderdaad verder helpen om minder gestoken te geraken. Die kleren zorgt ervoor het jouw minder warmte uitstraalt en kan zijn een niet zo aantrekkelijke landingsplaats wegens de mug, aldus muggenexpert Knols. Ingeval jouw binnenkort naar een tropen op reis zal, kan zijn dit absoluut praktisch om lichte kleren in te pakken. Die maken je niet zo merkbaar vanwege veel stressvolle muggen er.
Handdoek in de ring
“De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit heeft de handdoek in de ring gegooid”, stelt Knols. Samen met Centrum voor Landbouw en Platform Stop Invasieve Exoten schreef hij in december een brief aan de Tweede Kamer. De brief ging ook over exotische muggen die niet in Flevoland voorkomen.
Iedere vierkante centimeter aangrijpen
Precies ingeval tijdens de uitbraak van het ZIKA-virus in Brazilië, zou meteen het Nederlandse leger dienen te worden ingezet teneinde de mug uit te roeien. “Elke vierkante centimeter dien worden gecontroleerd en aangepakt, daar is veel mankracht wegens benodigd. Dit leger kan echt gestructureerd werken en orders opvolgen. Maar er kan zijn tevens een verordening benodigd betreffende de lokale politiek.”